Jesper Bundgaard, vd för Hörle Wire AB, var på väg till Italien när han nåddes av nyheten. Han vände direkt. Foto: Hörle Wire/SVT

Hörle Wire AB:s vd Jesper Bundgaard om branden

Uppdaterad
Publicerad

Jesper Bundgaard, vd på Hörle Wire AB, möttes av nyheten om storbranden på fabriken tidigt under onsdagsmorgonen. – Jag stod vid Kastrup flygplats och skulle åka till Italien men jag har vänt och är snart framme i Hörle, säger han.

Strax före klockan 04 larmades räddningstjänsten i Jönköping till en storbrand i en industri i Hörle utanför Värnamo som arbetar med vajerproduktion. En yta på 3.000 kvadratmeter stod i brand och ett 60-tal brandmän kämpade mot elden.

När SVT Nyheter Jönköping når företagets vd Jesper Bundgaard sitter han i en bil och har 30 minuter kvar tills han når Hörle.

– Det viktigaste är ju att inga människor har kommit till skada eftersom vi inte hade något nattskift. Men vilken omfattning branden har vet jag inte, säger han.

Möter upp anställda

Enligt honom bistår en del av fabrikens personal räddningstjänsten medan andra möter upp anställda som skulle ha påbörjat sitt morgonpass.

– De får gå hem såklart. När allt är över får vi tillsammans med alla berörda bedöma omfattningen av skadorna och se vilka delar av produktionen som berörs. Och sen får vi se till att komma igång så fort som möjligt, säger Jesper Bundgaard, vd för Hörle Wire AB.

Branden under kontroll

Det är ännu oklart hur branden startade. Industrin ligger ensligt och spridningsrisken utanför industriområdet är liten. Branden upptäcktes av ett bevakningsföretag som larmade till SOS och just då var ingen produktion igång i den delen av lokalerna.

Runt klockan sju på morgonen var branden under kontroll men släckningsarbetet kommer att pågå under hela onsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.