Foto: SVT

Hustillverkare lägger ned i Sundsvall – flyttar produktion till länet

Uppdaterad
Publicerad

Hustillverkaren Obos med varumärkena Smålandsvillan och Myresjöhus lägger ned sin produktion i Sundsvall. De 85 anställda kommer nu att erbjudas jobb vid fabrikerna i Sävsjö, Vrigstad och Myresjö dit produktionen flyttar.

– Det är med sorg i mitt hjärta som vi tvingats ta beslutet att inleda förhandlingar om att lägga ner fabriken i Sundsvall. Vi är medvetna om att detta påverkar våra medarbetare och deras familjer men också samhället där vi bedriver verksamhet, säger Joakim Henriksson, vd för Obos Sverige i pressmeddelandet.

Företagsledningens förklaringen till att Sundsvallsfabriken nu avvecklas är att coronapandemin slagit hårt mot fabriken och dess lönsamhet.

Stöd för de som flyttar

Kommunalrådet i Sävsjö kommun, Stefan Gustafsson (KD) beklagar Sundsvalls kommun och de anställda som drabbas i fabriken i Sundsvall. Han lovar att de från kommunens sida kommer att ge stöd till de anställda som väljer att flytta till Sävsjö.

– Det sker ju just nu ett tillskott med nya lägenheter på området Sturevallen, så det finns goda möjligheter att få en ny fräsch bostad om man väljer att flytta hit, säger Stefan Gustafsson.

Vilket stöd kan ni från kommunens sida ge de personer som kanske vill flytta ner från Sundsvall?

– Vi kommer att ha en kontaktperson på kommunen som kommer att kunna hjälpa till med att hitta boende och ge information om skolor och annan service.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.