Kaj Larsson Ordförande i IFK Värnamo Foto: Arkivbild SVT

IFK Värnamo spelar hemmapremiären på Borås Arena

Uppdaterad
Publicerad

Vädret har ställt till det för våra lag i Superettan. Nu står det klart att även IFK Värnamo tvingas flytta sin match. Liksom J-Södra får de göra sin hemmapremiär borta på Borås Arena.

Under onsdagen kunde vi berätta att J-Södra tvingas flytta sin hemmapremiär till Borås Arena på grund av att Stadsparksvallen inte är spelbar. Även IFK Värnamo tvingas idag till samma beslut.

Värnamo Kommun beslutade igår att Finnvedsvallen inte kommer att vara i speldugligt skick till den tänkta hemmapremiären 10 april.

Hemmapremiären mot GAIS kommer nu istället att spelas onsdagen den 11 april klockan 19.00 på Borås Arena.

Försökte byta datum

IFK Värnamo har försökt få Gais att byta speldatum så att matchen skulle kunna spelas på Finnvedsvallen vid ett annat datum, men Gais har sagt nej. Något ordförande i klubben Kaj Larsson beklagar.

– Helsingborg och Sundsvall har agerat rakryggat och förstår problemet som har uppstått. Självfallet låg mina förhoppningar till att GAIS skulle agera likvärdigt och att det skulle vara en ren formalitet att flytta fram matchen till ett senare datum, men ej, säger han i ett pressmeddelande.

Liksom J-Södra så kommer IFK Värnamo att arrangera bussresor till matchen från Värnamo till Borås.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.