Jetmir Haliti deppar efter kvalförslusten mot Kalmar. Nu blir det inget allsvensk spel för Jönköping kommande säsong. Foto: Bildbyrån.

Inget allsvenskt spel för J-Södra – förlorade ödesmatchen

Uppdaterad
Publicerad

Jönköpings Södra förlorade andra kvalmatchen mot Kalmar på söndagseftermiddagen. Eftersom de även förlorade den första matchen så kommer de att spela kvar i superettan även nästa år.

Jönköpings Södra hade ett tufft utgångsläge eftersom de förlorade den första matchen mot Kalmar med 3-1 i kvalet till allsvenskan. För att ta sig upp krävdes att de skulle vinna den andra kvalmatchen med 3-0 på bortaplan. Men Kalmar vann matchen med 1-0 och därför kommer J-Södra spela i superettan även nästa år.

– Det känns bittert och man är besviken. Kalmar var duktiga på fasta situationer i första matchen och gör tre mål och det avgör väl lite. Jag tycker ändå att vi ger det chansen i andra halvlek och försöker skapa lite men det är svårt att spela sådana här kvalmatcher. Vi lyckas inte få in bollen idag så det är bara att gratulera Kalmar, säger Fredric Fendrich som är lagkapten i J-Södra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.