Foto: TT/arkivbild

Jesusbarnet stals utanför kyrkan i Värnamo

Uppdaterad
Publicerad

Någon har under natten mot nyårsdagen stulit en vagga och en figurin föreställande Jesusbarnet från julkrubban som står utanför kyrkan i Värnamo.

Stölden ska enligt anmälan till polisen ha skett någon gång mellan klockan 18 på nyårsafton och klockan nio på nyårsdagen. Julkrubban är låst under kvällar och nätter och det är i nuläget oklart hur gärningspersonen har tagit sig in i krubban för att stjäla föremålen.

Polisen har i nuläget ingen misstänkt för stölden och är angelägna om att komma i kontakt med personer som kan ha gjort iakttagelser på platsen. I nuläget finns ingen misstänkt för stölden.

För ett år sedan stals ett kors med Jesus på från Skillingaryds kyrka. Den figuren hittades senare av en privatperson på en parkeringsplats några hundra meter från kyrkan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.