Foto: SVT

JO utreder inte polisen efter dubbelmorden

Uppdaterad
Publicerad

Justitieombudsmannen har beslutat att inte gå vidare med den anmälan som en av sönerna till det mördade paret i Hökensås gjorde mot polisen efter att förundersökningen om mordbrand lades ner.

Det var natten den 10 mars 2015 som ett fritidshus i Hökensås brann ner till grunden och ett par hittades döda. Initialt startade polisen en utredning om mordbrand men efter mindre än ett dygn ändrades rubriceringen till allmänfarlig vårdslöshet.

Liknande händelse avslöjade

Först efter att ett par hittats döda efter en brand i Norrahammar och en man, Zoran Radovanovic, gripits återupptogs utredningen om mordbrand i Hökensås eftersom Radovanovic hade koppling till det avlidna paret.

JO-anmälan mot polisen skrev sonen att hans syster redan när hon fick dödsbudet ska ha uppgett för polispatrullen att hennes föräldrar skulle träffa affärsbekanten Zoran Radovanovic, något som hon också uppgett i förhör. Men de uppgifterna följdes aldrig upp, menar sonen.

Men nu har JO alltså beslutat att inte gå vidare med ärendet som därför avskrivs.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dubbelmorden i Norrahammar och Hökensås

Mer i ämnet