Han förlorade flera djur i ladugårdsbranden

Uppdaterad
Publicerad

Natten till söndagen vaknade Johan Åvall utanför Järstorp i Jönköping av att det luktade rök i huset. När han tittade ut stod hans ladugård i lågor. – Det small sedan var ladugården övertänd på tio minuter, berättar han.

På söndagsförmiddagen brann det fortfarande i halm, gammalt hö och spannmål samtidigt som räddningstjänsten fortfarande bevakade branden utanför Järstorp.

Fyra hästar och 22 får dog i nattens brand. Trots det är Johan Åvall tacksam över att de får som hade möjlighet att röra sig in och ut ur byggnaden fortfarande lever, samt att räddningstjänsten lyckades förhindra spridningen till maskinhallen.

– Det går inte att beskriva den fruktansvärda känslan. Man får fullständig panik. Speciellt när man vet att djur kommer dö, säger Johan Åvall.

Under dagen har han och sambon fått bra stöd av grannarna.

– Det finns hur mycket människor som helst som hjälper till och är jättesnälla, säger han.

I klippet ovan berättar han mer om nattens förödelse

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.