En ladugård en bit utanför Järstorp i Jönköpings kommun brann på söndagsmorgonen ner till grunden. Foto: Mattias Landström/Nyhetswebben

Ladugård i Jönköpings kommun brann ner – djur döda

Uppdaterad
Publicerad

En ladugård i närheten av Järstorp i Jönköpings kommun har brunnit ner till grunden. Enligt räddningstjänsten ska fyra hästar och flera får som befann sig i byggnaden brunnit inne.

Vid 04.10 larmades räddningstjänsten om att det brann i en ladugårdsbyggnad i Jönköpings kommun. Det var ägaren själv som upptäckte branden.

– När vi kom dit var hela ladugården helt övertänd, säger Samuel Nyström, räddningschef på räddningstjänsten i Jönköping.

Ingen spridningsrisk

Det låg en maskinhall intill ladugården men räddningstjänsten lyckades begränsa branden.

Fyra hästar och flera får dog i branden. Några ska ha hunnit ut och har nu tagits om hand.

– Vi vet inte exakt hur många som blev kvar. De som kommit ut har vi hittat, säger Samuel Nyström vid räddningstjänsten.

Teknisk undersökning

Platsen är avspärrad och en teknisk undersökning av brandplatsen kommer att ske när branden är släckt och platsen har svalnat, enligt polisen.

Det är i nuläget oklart vad som orsakat branden men en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet är upprättad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.