Foto: Johan Twedberg, Göteborgs stad

Johan Fritz ny stadsdirektör i Jönköping

Publicerad

Johan Fritz blir ny stadsdirektör i Jönköping från den 1 maj. Det beslutade under onsdagen kommunstyrelsen i Jönköping.

– Jag är glad och hedrad över det förtroende som jag har fått. Jönköpings är en kommun som siktar på att vara södra Sveriges nav. Det är en kommun som ständigt växer, utvecklas och som har framtidsambitioner. Att få vara med och bidra till att förverkliga dessa ambitioner och att få göra det tillsammans med 12 000 medarbetare ser jag som en fantastisk möjlighet, som jag ser mycket fram emot, säger Johan Fritz, tillträdande stadsdirektör i ett pressmeddelande.

Lång kommunal erfarenhet

Just nu jobbar Johan Fritz som stadsdelsdirektör för Norra Hisingen i Göteborgs stad och har en 30 år lång erfarenhet med jobb inom offentlig förvaltning. Bland annat har han tidigare varit kommunchef i två västsvenska kommuner och före det ekonomichef både inom kommunal och regional verksamhet.

– Johan Fritz har en gedigen erfarenhet av kommunal verksamhet. Han har en relevant utbildning och lång erfarenhet av ledarskap och ekonomistyrning. Han står för ett ledarskap som präglas av öppenhet och dialog och jag ser mycket framemot att få jobba tillsammans med Johan, säger Ann-Marie Nilsson (C), kommunstyrelsens ordförande.

I somras valde den ifrågasatte tidigare stadsdirektören Carl-Johan Korsås att avgå i förtid. Han hade då suttit på posten sedan 2013.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.