Johan Nissinen hamnar nu på fjärdeplats på Sverigedemokraternas lista till EU-parlamentet sedan Kristina Winberg strukits. Foto: TT

Johan Nissinen kan ta Winbergs plats i EU-parlamentet

Uppdaterad
Publicerad

Efter de senaste dagarnas turbulens inom Sverigedemokraterna där bland annat Kristina Winberg petats från EU-listan står det klart att en annan SD-politiker från Jönköpings län nu tar hennes plats, nämligen Johan Nissinen från Värnamo.

Johan Nissinen från Värnamo satt i riksdagen för Sverigedemokraterna mellan 2014 och 2018. Inför förra årets riksdagsval var han inte med på valbar plats. Han röstades dock in i kommunfullmäktige i Värnamo.

Eftersom Sverigedemokraterna under söndagen meddelade att Kristina Winberg stryks från listan och även utesluts som medlem i partiet så hamnar Nissinen som fjärdenamn på partiets lista och har chans att ta en plats i EU-parlamentet om Sverigedemokraterna får tillräckligt många mandat.

– Det är aldrig kul när sådana här saker händer så nära valet, säger Nissinen till P4 Jönköping, men det har ju ökat mina chanser så det är ju positivt för mig.

SVT söker Nissinen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.