Fler vill bli poliser – hör nyutbildade Johanna och Didrik på Höglandet

Uppdaterad
Publicerad

Som en del i satsningen på 10 000 nya poliser fram till 2024 kommer allt fler poliser till Jönköpings län. På Höglandet märks ett ökat antal poliser under utbildning.

– Det kommer fler till oss. För några år sedan hade vi aspirantkullar på två-tre personer och nu har vi aspirantkullar på mellan sex-tio personer varje termin, säger Jonas Lindell som är lokalpolisområdeschef för Höglandet.

Nyligen examinerades 14 polisaspiranter som nu jobbar som polisassistenter i länet. Bland annat jobbar Polismyndigheten mycket med rekryteringssatsningar genom affischer på stan, filmer i sociala medier och att närvara på jobbmässor.

Jonas Lindell, lokalpolisområdeschef Höglandet, tror att de nya poliserna kommer att göra skillnad. Foto: Emma Johansson/SVT

– Det är jättekul att välkomna nya poliser till oss. Hungriga och kunskapstörstande människor som vill ut och jobba i verksamheten och de välkomnar vi med öppna armar.

Vad gör ni för att de ska stanna i området?

– Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare och erbjuda en spännande arbetsplats med bra arbetsmiljö och förhållanden.

Han tror att fler poliser kommer att korta utredningstiderna och synas mer ute bland folk.

I klippet kan du höra de nyblivna poliserna Johanna Pettersson och Didrik Göransson.

Fotnot: Under 2020 passerades målet med 10 000 nya poliser till 2024 halvvägs med 5000 anställda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.