Foto: SVT

Jönköpings hemmapremiär spelas i Borås

Uppdaterad
Publicerad

Fansen kommer att få åka nio mil för att se J-Södras hemmapremiär i Superettan som kommer att spelas Borås Arena på lördag.

Under tisdagen stod det klart att det inte går att spela på  Stadsparksvallen i Jönköping till helgen. J-Södra hade då två alternativ: att byta datum på matchen mot Landskrona eller att spela matchen i Borås.

Nu står det klart att det blir det senare. Klubbarna har inte kunnat hitta något nytt datum och därför kommer matchen att spelas på Borås Arena på lördag klockan 17.

Sa nej till nytt datum

– Vi gav Landskrona två förslag på speldatum i maj, men de anser att det blir för många matcher på kort tid, säger Sebastian Lagrell som är evenemangsansvarig hos Jönköpings Södra.

Hur ser ni på att det blev match i Borås nu?

– Det är naturligtvis beklagligt – vi vill inte spela i Borås. Det är en besvikelse att inte kunna erbjuda vår publik en hemmamatch. Men vi ska göra vårt bästa för att hjälpa folk att ta sig till Borås.

Innehavare av årskort att få gratis bussresa till Borås. Klubben betalar även supportklubben Green Machines bussar till Borås.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.