Foto: Jönköpings kommun

Jönköpings kommun släpper app för unga

Uppdaterad
Publicerad

Ung JKPG heter den nya appen som Jönköpings kommun nu lanserar. I appen kommer kultur- och fritidsförvaltningen presentera aktiviteter och event som vänder sig till unga.

Appen släpps fredagen 26 maj i samband med Streetfesten på Lillsjöplan i Jönköping. Festen inleds klockan 15 och håller på till klockan 21. Under festligheterna kommer det att finnas personal på plats för att hjälpa ungdomarna att komma igång med appen och svara på frågor.

– Med appen hoppas vi att vi ska nå ut med det breda utbud vi har med aktiviteter för unga. Vi hoppas att de som är unga ska känna att appen hjälper dem att hitta de aktiviteter som finns. De kanske också kan hitta nya intresseområden, säger Karin Sandström, verksamhetssamordnare på Ung fritid.

Informera på skolor

Framtagandet av appen Ung JKPG är en del i kultur- och fritidsförvaltningens kommunikationsstrategi för att nå unga.

Tror du att ungdomar kommer att ladda ner appen?

– Det hoppas jag verkligen. Vår förhoppning är att de ska se nyttan med appen.

Vad kommer ni att göra för att nå ut med informationen till unga om att appen finns?

– I dag finns vi ju på Streetfesten, men sedan kommer vi även vara ute på skolorna för att informera om appen och nyttan med att ladda ned den, säger Karin Sandström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.