Foto: SVT

Flera lokaltidningars sajter låg nere efter IT-problem

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagsmorgonen låg flera nyhetssajter nere på grund av problem hos molnplattformen Heroku. I Sverige drabbades bland annat Jönköpings-posten och flera andra tidningar som ägs av Bonnier News Local.

Från 7-tiden på fredagmorgonen fram till halv tio-tiden gick det inte att komma in på Jönköpings-postens sajt. Detsamma gällde för flera andra lokaltidningar som Värnamo Nyheter, Vetlandaposten och Smålands-tidningen.

– Vi har stora tekniska problem och vår it-avdelning är på det just nu, uppgav Bonnier Local News kundtjänst.

Felet ska ha uppstått efter problem hos molnplattformen Heroku. Det drabbat flera sajter över hela Europa

”Tills vidare blir du vidarekopplad till vårt nyhetsflöde på Facebook”, skrev Jönköpings-Posten i ett inlägg på Facebook.

”Beklagar”

Strax efter klockan nio skrev Heroku på sin hemsida att man identifierat felet och vid klockan 9.40 gick det att nå sajterna igen.

– Vi beklagar att sajterna låg nere och ser allvarligt på att vi under flera timmar inte kunde publicera nyheter på våra ordinarie nyhetsplattform. Nu inleds ett arbete för att förhindra liknande händelser framöver, säger Herman Nikolic, ansvarig utgivare för Jönköpings-posten till tidningens nyhetssajt.

Bonnier News Local omfattar ett 40-tal lokaltidningar och sajter som Bandypuls och Hockeypuls.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer