Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du hallchefen Oliver Hillerström berätta hur stort intresset för padel är. Foto: Ebba Eriksson/SVT

Ingen oro för ny konkurs på Jönköpings största padelhall

Publicerad

Under pandemin byggdes många padelhallar snabbt upp, men senaste tiden har många lagts ner. Hittills i år har 76 padelhallar gått i konkurs i Sverige, men det oroar inte ansvariga på Jönköpings största padelhall.

I somras gick anläggningen PDL Axelent Arena i konkurs men räddades sedan av lokala entreprenörer och kunde starta igen. Trots att flera hallar i länet har fått stänga igen det senaste året så är de ansvariga självsäkra.

– Det är inte så mycket padel har gått ner i antal spelade timmar, utan det har funnits för mycket banor, det är det som varit problemet, säger hallchefen Oliver Hillerström.

Mer lokala samarbeten

För att fylla tiderna tror hallchefen att det är viktigt med evenemang, samarbeten med företag och att få alla målgrupper att hitta till padelhallen.

– Idag har det varit runt 35 pensionärer här och de är här två gånger varje vecka, de är jätteviktiga för att fylla våra dagtider, säger Oliver Hillerström.

I klippet hör du varför hallchefen inte är orolig för konkurs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.