Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Tobias Holmqvist/SVT

Ung Jönköpingsbo döms till längre fängelsestraff för sprängning i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern från Jönköping döms till fem års fängelse i Göta hovrätt efter en explosion i centrala Norrköping i början av året. Hovrätten skärper tingsrättens dom där mannen fick fyra års fängelse.

Det var i februari som två män åkte till  Norrköping och placerade en sprängladdning som detonerade vid ett flerfamiljshus. Explosionen skadade ytterdörren till huset och krossade rutorna på porten. Avsikten med explosionen var att skrämma en personen som vid tillfället var bosatt på adressen.

Den ena mannen har i förhör delvis erkänt och berättat hur det hela gått till medan den andra mannen nekade till brott.

Männen dömdes i tingsrätten tidigare i somras för allmänfarlig ödeläggelse och grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor till fyra års fängelse. Den ena mannen som nekat till brottet valde att överklaga tingsrättsdomen. Men även hovrätten finner honom skyldig och skärper påföljden till fem års fängelse.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Tobias Holmqvist/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.