Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sara och hennes familj spårade själva upp mammans misstänkte mördare. Foto: Ulrica Abrahamsson

Joullnars familj spårade själva upp den misstänkte mördaren

Uppdaterad
Publicerad

Joullnar från Angered försvann den 24 februari. Hon hittades mördad den 20 mars i ett skogsområde i Taberg. Hennes familj fick kontakt med den man som sitter häktad misstänkt för att ha dödat henne bara några dagar efter försvinnandet. De började snabbt misstänka honom.

Joullnars familj hittade ett telefonnummer på en gammal tågbiljett. Det visade sig gå till den man som nu sitter häktad för mordet på Joullnar i Taberg.

– Det var en tågbiljett från januari och mamma hade varit i Nässjö då och berättat för sin syster att hon lånat en laddsladd till telefonen av en ung man. Numret gick till honom, berättar Joullnars dotter Sara.

Mordet i Taberg

Spelade in samtal

Joullnar var sedan flera år skild från Saras pappa, Youssef, men han blev drivande i sökandet efter henne.

Bara dagar efter försvinnandet träffade han och Joullnars syster den misstänkte mannen i Jönköping. De spelade in samtalet och flera familjemedlemmar blev misstänksamma.

Att mannen därefter började ringa och säga att han blivit hotad på grund av att familjen letade stärkte deras misstankar.

– Han sa att han fått samtal om att hon satt i fängelse i Grekland bland annat. Men mest ringde han om saker han behövde hjälp med, säger Youssef, som lyckades få mannen att kontakta polisen och berätta om hoten.

– Jag var säker på att han skulle gripas i samband med det, men så blev det inte.

Lämnat över till mordutredningen

Polisen i Göteborg fick in en anmälan om försvinnandet den 25 februari. Först den 8 mars, efter förhöret med den nu häktade mannen, skrevs en anmälan om människorov. Men han greps först dagen efter att Joullnar hittats död i Taberg utanför Jönköping.

Exakt vad polisen gjorde efter anmälan om människorov ingår nu i förundersökningen om mord och kommenteras därför inte förrän åtal kommer.

Den man som sitter häktad har hela tiden nekat till brott.

Långt senare har familjen fått reda på att hela Joullnars sjukersättning plockades ut samma dag som hon försvann. Den ska då, enligt familjen, ha swishats till en man som den misstänkte mördaren haft kontakt med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Taberg

Mer i ämnet