Den 22-årige mannen som dömts till livstids fängelse för mordet på Joullnar i Taberg överklagar domen. Foto: Magnus Andersson/TT

Joullnars mördare överklagar livstidsdom till Högsta domstolen – vill bli friad

Publicerad

Den 22-årige man som dömdes till livstids fängelse av Göta hovrätt för mordet på Joullnar i Taberg överklagar domen till Högsta domstolen.

Han vill bli helt friad, eller få ett tidsbestämt straff.

Det var i mars förra året som 43-åriga Joullnar hittades död i skogen utanför Taberg söder om Jönköping. En 22-årig man dömdes mot sitt nekande för mordet och grovt gravfridsbrott till 18 års fängelse och utvisning av Jönköpings tingsrätt.

Göta hovrätt skärpte straffet till livstids fängelse. Mannen dömdes också att betala ett skadestånd till anhöriga på totalt cirka 670 000 kronor.

Mordet i Taberg

Nu överklagar mannen domen till Högsta domstolen och vill bli friad från anklagelserna, eller i andra hand få ett tidsbestämt straff.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
43-åriga Joullnar mördades utanför Jönköping. Se en sammanfattning av mordfallet i videoklippet. Foto: Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Taberg

Mer i ämnet