Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s reporter berätta mer om ett av bevisen där 22-åringen lämnade nya uppgifter under rättegången i videoklippet. Foto: SVT

Mordmisstänkte 22-åringen om hälsoappen: ”Var uppe på taket”

Uppdaterad
Publicerad

Den 22-årige mannen, som står åtalad för mord och grovt gravfridsbrott, presenterade nya uppgifter under dagens tingsrättsförhandlingar.

Bland annat om den hälsoapp, som åklagaren menar, visar hur mannen rört sig under kvällen när 43-årige Joullnar ska ha mördats.

I klippet ovan berättar reporter Ulrica Abrahamsson om en av de mest anmärkningsvärda nya uppgifterna från dagen.

Den mordåtalade 22-åringen, som nekar till brott, har under tisdagens förhör i tingsrätten fått svara på frågor om vad som hände när Joullnar kom till Taberg den 24 februari förra året.

Mordet i Taberg

Vice chefsåklagare Pernilla Törsleff konstaterade flera gånger under förhandlingarna att han lämnade helt nya uppgifter, trots att han suttit i 22 förhör under utredningstiden.

Den åtalade mannen menade att han har bett om fler polisförhör för att lämna ny information.

– Det är fullständig lögn, säger åklagaren.

Attackerad och torterad

22-åringen uppgav i de första förhören att han blivit attackerad, hotad, bunden och torterad av beväpnade män och att Joullnar aldrig varit där.

– Min uppfattning är att det här är precis det som du utsätter Joullnar för, säger åklagaren.

– Det stämmer inte, svarar 22-åringen.

I senare förhör har han berättat att Joullnar har varit hemma hos honom, men lämnat tillsammans med tre andra män och en kvinna. Det vidhåller han även i rätten.

Under eftermiddagen frågade åklagaren om mannens olika versioner.

– Jag berättar min version här i rätten. Det är bättre vi har överseende med det jag berättat innan.

DNA-bevis på tejpbit

22-åringen kom även med ny information om bevisen – bland annat en tejpbit med både Joullnars och 22-åringens DNA – som hittades i en eldtunna hos en granne, som i sin tur hittat det i skogen.

Han menade att Joullnar rivit ner tejpbiten som suttit på väggen i huset, så att den hamnat på golvet och att hon sedan borstat håret i närheten, vilket skulle förklara hårstrån som fastnat på tejpen. Åklagaren menar att tejpen binder 22-åringen till brottet.

Rättegången pågår fram till början av nästa vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Taberg

Mer i ämnet