Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Sara Youssef, dotter till Joullnar, berätta om hur det är att vara på plats vid den första rättegångsdagen. Foto: SVT/Ulrica Abrahamsson

Joullnars familj om mötet med 22-åringen i rätten: ”Väldigt svårt”

Uppdaterad
Publicerad

När mordrättegången om 43-åriga Joullnars död inleddes under torsdagen mötte familjen 22-åringen som misstänks för mordet.

– Jag trodde inte det skulle bli så jobbigt som det är just nu, säger Sara Youssef, dotter.

I sju dagar ska mordrättegången pågå, där en 22-årig man står åtalad för mordet på 43-åriga Joullnar, som hittades död i ett skogsområde i Taberg i slutet av mars förra året.

Hör Joullnars dotter Sara Youssef berätta om sina känslor vid första rättegångsdagen i videoklippet ovan.

Mordet i Taberg

DNA-spår som bevis

Enligt åklagaren har dödsorsaken varit kvävning och mannen ska sedan flyttat kroppen till skogsområdet i närheten av sin bostad. I bevisningen finns bland annat DNA- spår och analyser av en hälsoapp som visar mannens rörelser under kvällen som Joullnar ska ha dödats.

Mannen greps på kvällen, dagen efter kvinnan hittats och har sedan dess varit frihetsberövad. Hans mobiltelefon har gett åklagaren underlag för hur relationen med kvinnan sett ut, hur han rört sig och vilka kontakter han haft.

Gömde telefonen

På morgonen samma dag som han greps får han meddelanden från en familjemedlem om att gömma telefonen. Den hittas dock tre veckor senare vid en förnyad husrannsakan i den bil han färdades i då. Den låg då längst in under en madrass.

Se en sammanfattning av vad utredningen visar hände dagen Joullnar försvann i videoklippet:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här hittas Joullnar från Göteborg. Hennes kropp är dold av mossa och jord och ligger insvept i lakan och en filt. Foto: ur Polisens förundersäkning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Taberg

Mer i ämnet