Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vice chefsåklagare Pernilla Törsleff berättar i klippet ovan om den relation som den mordåtalade hade med den mördade kvinnan. Foto: SVT

Ung man åtalas för mord på Joullnar i Taberg

Uppdaterad
Publicerad

En 22-årig man åtalas nu i Jönköpings tingsrätt misstänkt för mord på Joullnar, 43, som hittades död i ett skogsområde i Taberg förra vintern.

Joullnar försvann från hemmet i Angered den 24 februari förra året och den 20 mars hittades hon död i Taberg.

– Kvinnan kvävdes i mannens bostad och sedan har kroppen flyttats till skogen, säger vice chefsåklagare Pernilla Törsleff. Hon menar i åtalet att mordet skedde samma dag som kvinnan försvann eller dagen efter.

Mordet i Taberg

Dagen efter att kroppen hittades, en knapp månad efter att hon mördades, greps en man i 20-årsåldern. Han har sedan dess suttit häktad, misstänkt för att ha mördat henne.

Försökte gräva ner kroppen

Förutom mordet är han även misstänkt för grovt gravfridsbrott. Han ska enligt åtalet ha flyttat och skadat kroppen och grävt ner den i det skogsområde där den hittades. Mannen har hela tiden nekat till brott.

– Vi har god bevisning, säger Törsleff som även yrkar på att mannen utvisas ur landet om han blir dömd.

Dottern väntar på svar

Joullnars dotter Sara Youssef har väntat på svar om varför hennes mamma mördades.

– Jag ser fram emot att få läsa förundersökningen och vara med på rättegången. Det kanske låter konstigt, men jag behöver få sörja. Det har jag inte kunnat än, säger hon.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sara Youssef väntar på svar om varför hennes mamma mördades. Foto: Ulrica Abrahamsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Taberg

Mer i ämnet