Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du Stefan Sundling, chef för grova brottsgruppen i Jönköping, berätta om det misstänkt mordet. Foto: SVT

Misstänkt grovt våldsbrott i Taberg – död person hittad

Uppdaterad
Publicerad

En död kvinna hittades under måndagskvällen i Taberg, i Jönköpings kommun. Ärendet är rubricerat som misstänkt mord och gravfridsbrott. Vad som skett är dock fortfarande inte känt.

Det är ett stort område kring ett hus och ett större skogsparti som är avspärrat i Taberg, cirka en mil söder om Jönköping. Här hittades en död kvinna strax efter klockan 18 på måndagskvällen. En privatperson hittade kroppen och slog larm.

Omständigheterna på platsen var sådana att polisen fattade misstanke om att ett brott kan ha begåtts. En förundersökning om mord och gravfridsbrott har inletts.

Mordet i Taberg

– Kroppen har legat en tid, mer än ett dygn. Jag kan inte säga hur många dagar, säger Stefan Sundling, chef för Grova brott Jönköping vid en pressträff.

Enligt Stefan Sundling kan det också vara så att kvinnans kropp har flyttats.

Man anhållen i sin frånvaro

Ingen person är gripen för det misstänkta mordet, men enligt TV4 så är en man anhållen i sin frånvaro misstänkt för mordet på kvinnan.

Polisen har spärrat av ett stort område i Taberg sedan en person hittats död på måndagskvällen. Foto: SVT/Jasmin Akbarzadeh

– Jag kan varken bekräfta eller dementera det. Det finns ingen gripen, säger vice chefsåklagaren Pernilla Törsleff till TV4.

Ännu inte identifierad

Det är fortfarande inte helt fastställt vem den döda kvinnan är. Enligt uppgifter till SVT tyder dock det mesta på att det är en kvinna från Göteborgs kommun som varit försvunnen sedan en månad tillbaka. Hennes familj berättar att de har fått besked från polisen att det är hon som hittats nu.

Enligt polisen återstår dock arbete med slutgiltig identifiering och därför kan de inte bekräfta uppgifterna för media ännu.

Knackar dörr

Polispatruller har under dagen knackat dörr i området för att få fram mer information. Polisen uppmanar även allmänhet som vet något att höra av sig.

Polisen har även gjort flera förhör. Teknisk undersökning sker under hela dagen i det avspärrade området, bland annat med hjälp av hundar och drönare.

Texten uppdateras så snart det finns mer information.

En man sitter anhållen misstänkt för mord efter att en kvinna hittades död i Taberg i måndags kväll. Foto: SVT
Foto: Ulrica Abrahamsson/SVT

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Ulrica Abrahamsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Taberg

Mer i ämnet