Polisen hittade en rad bevis i samband med den tekniska undersökningen i huset där den åtalade mannen bodde. Foto: SVT

Bevisen mot 22-åringen som misstänks för mordet i Taberg

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har hållit ett tjugotal förhör med den nu åtalade mannen. Han har kommit med ungefär lika många förklaringar till vad som hänt, allt ifrån att han bara träffat Joullnar en gång i januari till att okända personer trängt sig in i bostaden och bundit honom. Han har genom alla förhör nekat till att ha med mordet att göra.

Men bevisen mot honom är flera. Han är åtalad för mord och grovt gravfridsbrott. Dessutom är han åtalad för hot mot tjänsteman då han ska ha hotat personal på häktet.

Mobiltelefonen

I förhör har polisen gång på gång konfronterat honom med uppgifter som motsäger hans historia.

Mordet i Taberg

Det handlar om var han befunnit sig, vem han skrivit och pratat med och hur relationen med Joullnar sett ut.

Här hittas kvinnan den 20 mars förra året. Platsen ligger 30 meter ut i skogen från 22-åringens hem. Foto: ur Polisens förundersökning

Det sista spåret från Joullnars telefon är från sen eftermiddag den 24 februari. Men den 25 februari skickas tre sms från hennes nummer. Sim-kortet sitter då i 22-åringens mobiltelefon.

DNA-spår

Förutom spåren i hans mobiltelefon finns dna-spår från honom, bland annat på tejpbitar som suttit på kvinnans kropp.

Ett lakan hittas i närheten av fyndplatsen av en granne i slutet av februari. Han tar med lakanet och lägger i en eldningstunna på sin tomt. Det får polisen redan samma dag som kvinnan hittas.

Tejprullen och lakan av samma märke och färg hittas inne i huset.

Tejp med hårtussar från den mördade kvinnan hittades i grannens eldningstunna. Foto: ur Polisens förundersökning

I närheten av kvinnans kropp hittas också ett skosnöre. Inne i huset hittar polisen ett par skor där den ena saknar skosnöre.

Ett skosnöre hittades i närheten av kroppen. Inne i huset fanns skor som saknade skosnöre. Foto: ur Polisens förundersökning

Hälsoappen

I appen Hälsa på mannens telefon har polisen kartlagt hur han rört sig. Natten mot den 25 februari rör han sig en längre sträcka och den registrerar också höjdskillnader som våningsförflyttningar. Mannen menar att han gått upp och ner till källaren i huset och sedan lagt telefonen högt upp på ett köksskåp.

Höjdskillnaden mellan huset och platsen i slänten där kvinnan hittas är sex meter, enligt förundersökningen.

Höjdskillnaden mellan platsen där kvinnan hittas och husen på gatan är sex meter. Foto: Ulrica Abrahamsson / SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Taberg

Mer i ämnet