Varför Joullnar dödades och begravdes i skogen i Taberg är ännu inte helt klarlagt. Foto: Privat/SVT

Motivet till varför Joullnar mördades är oklart

Uppdaterad
Publicerad

Den man som åtalats för att ha mördat Joullnar och försökt gömma hennes kropp i ett skogsområde i Taberg, har genom hela häktningstiden nekat till anklagelserna om mord. Han hävdar att Joullnar levde när hon lämnade huset.

Vad som drivit mannen till att, enligt åtalet, misshandla och mörda Joullnar är inte helt klart. Enligt vice chefsåklagare Pernilla Törsleff var de bekanta med varandra sedan en kort tid och hade träffats vid ett par tillfällen före mordet.

Möjligtvis finns det ett ekonomiskt motiv. Enligt familjen har Joullnars konto tömts samma dag som hon försvann, som också är samma dag som hon fick sin sjukersättning.

Mordet i Taberg

Kallad till förhör

Pengarna har sent på eftermiddagen den 24 februari, samma dag som hon försvann, swishats från hennes konto till en man i Huskvarna. Den mannen är nu kallad till förhör för att berätta om sina kontakter med 22-åringen i samband med detta.

Till bevisningen hör också ett omfattande material med digitala spår, där polisen fått fram hur 22-åringen och Joullnar kommunicerat och hur de rört sig.

Mötte henne vid busshållsplatsen

Mannen och Joullnar träffades i januari. Enligt familjen har de träffats på ett tåg, där Joullnar bett om att få låna en laddsladd. Det är på baksidan av hennes tågbiljett som de senare hittar telefonnumret till honom.

Därefter har de fortsatt ha kontakt och enligt åklagaren har de träffats ett par gånger, innan fredagen den 24 februari, då Joullnar kommer hem till mannen i Taberg, sedan han mött henne vid busshållplatsen.

Såg spår dagarna efter mordet

Exakt hur hon bragts om livet är inte klarlagt, men hon har kvävts. Skadorna på hennes kropp är omfattande och det finns frakturer på revbenen och rispor på halsen.

Redan ett par dagar senare hittar en granne spår där Joullnar grävts ner, men utan att inse att hon ligger där. Han är nu kallad som vittne.

Dessutom ska flera personer vittna om att 22-åringen visat dem Joullnars körkort några dagar efter mordet.

Rättegången inleds på torsdag nästa vecka.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vice chefsåklagare Pernilla Törsleff berättar i klippet ovan om den relation som den mordmisstänkte hade med den mördade kvinnan. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Taberg

Mer i ämnet