Joullnars systrar hade ett nära band. På bilden håller de om varandra i samband med tingsrättsförhandlingarna. Foto: Ulrica Abrahamsson/SVT

Joullnars familj överklagar domen – vill se livstids fängelse för dömde 22-åringen

Uppdaterad
Publicerad

I tingsrätten dömdes 22-åringen till 18 års fängelse för mordet på Joullnar, som hittades i ett skogsområde i Taberg förra våren.

Nu överklagar Joullnars föräldrar och syskon domen och vill att 22-åringen döms till livstids fängelse.

Nyligen skulle Joullnar fyllt 44 år. Den här veckan är det ett år sedan hon försvann från sitt hem i Angered. Den 20 mars förra året hittades hon mördad i Taberg utanför Jönköping.

En 22-årig man dömdes för att ha mördat henne och dumpat hennes kropp i skogen i närheten av sitt hem.

Mordet i Taberg

Besvikelsen över domen på 18 års fängelse var stor i familjen. Tingsrätten valde dessutom att bara låta en av systrarna ha rätt till skadestånd från mannen.

Vill ha skadestånd till föräldrarna

– Vi hoppas att hovrätten nu gör rätt bedömning och ger honom livstids fängelse och fortsatt utvisning, säger Joullnars syster, Sandy Gorgis.

I överklagandet skriver man också att man yrkar på att skadestånd ska betalas ut även till Joullnars mamma och pappa. De har yrkat på 112 000 kronor vardera. I tingsrätten bedömdes de inte omfattas av den ersättningsberättigade personkretsen.

Dömda mannen överklagar

Även 22-åringen överklagar domen och vill att hovrätten frikänner honom helt. Hans advokat skriver i överklagandet att målet bygger på indiciebevisning och att alternativa händelseförlopp inte kan uteslutas.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
43-åriga Joullnar mördades utanför Jönköping. Foto: Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Taberg

Mer i ämnet