Vice chefsåklagare Pernilla Törsleff överklagar domen och vill se livstids fängelse för 22-åringen som dömts för mordet på Joullnar. Foto: SVT

Åklagaren överklagar domen för mordet på Joullnar i Taberg – kräver livstid

Uppdaterad
Publicerad

Åklagaren överklagar nu domen mot 22-åringen som för en vecka sedan dömdes för mordet i Taberg.

Mannen dömdes till till 18 års fängelse och utvisning för mord och grovt gravfridsbrott. Nu yrkar åklagaren på livstids fängelse.

Vice chefsåklagare Pernilla Törsleff yrkade på livstids fängelse för mordet på Joullnar, som hittades mördad i närheten av 22-åringens bostad.

Men tingsrätten ansåg att mannen skulle dömas till ett tidsbestämt straff. Bland annat för att det inte var ett planerat mord och för att det handlade om ett likgiltighetsuppsåt, menade tingsrätten.

Mordet i Taberg

– Jag menar att det är ett avsiktsuppsåt. Han hade för avsikt att döda målsäganden. Att hon dött av kvävning måste ha inneburit en stark dödsångest, säger Pernilla Törsleff.

Misshandlad och bunden

– Målsägande var rejält misshandlad och bunden. Det är inget plötsligt förlopp, utan det kräver en viss målmedvetenhet. Då finns det utrymme att döma till livstids fängelse, sa Pernilla Törsleff redan en stund efter att domen meddelats.

Den 22-årige mannen har via sin advokat meddelat att han också kommer att överklaga domen, då han säger sig vara oskyldig.

I videon under kan du höra mer om tingsrättsdomen som nu överklagas

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Joullnar hittades död i skogen nära den nu morddömda mannens bostad. Foto: Privat/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Taberg

Mer i ämnet