Junes Barny lämnar J-Södra sedan en överenskommelse nåtts mellan honom och föreningen. Foto: Axel Boberg / BILDBYRÅN

Junes Barny portades – nu lämnar han J-Södra

Uppdaterad
Publicerad

Först uppmanades han att inte medverka på träningarna och stanna hemma. Nu lämnar J-Södras sportchef Junes Barny föreningen.

– Vi kan konstatera att avtalet hade kunnat innebära dubbelt så stora kostnader om vi inte nått den här uppgörelsen, säger J-Södras ordförande Bengt Spjuth i ett uttalande på föreningens hemsida.

J-Södras nya styrelse har jobbat intensivt för att bryta avtalet med sportchefen sedan de tillträdde i mitten av november. Detta eftersom klubben inte har tillräckligt med pengar att betala den lön som sportchefen har.

I söndags nådde J-Södra och Junes Barney slutligen en överenskommelse, som innebär att han lämnar rollen som sportchef.

– Nu gäller det att vi tänker positivt och riktar energin framåt för att fortsätta renoveringen av föreningen. Motgångar på vägen ska inte stoppa återtåget, säger Bengt Spjuth.

Sparkade hela tränarstaben

I november valde J-Södra att sparka hela sin tränarstab utan att prata med Junes Barny innan beslutet fattades, enligt den tidigare sportchefen. Samtidigt ombads han stanna hemma och inte vara med på lagets träningar.

SVT Jönköping söker Junes Barny.

Åkte ur allsvenskan

Sex år efter att J-Södra åkte ur allsvenskan åker klubben också ur superettan och tvingas därmed lämna svensk elitfotboll. SVT:s reporter analyserar i klippet nedan vad som gått snett i klubben de senaste åren.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s reporter Gustaf Söderström, analysera vad som gått snett i J-Södra de senaste åren. Foto: Mikael Fritzon/TT/Gustaf Söderström/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.