Henrik Cederqvist, trafikområdeschef Syd på Keolis Foto: Kristin Renulf /SVT

Keolis svarar: ”Beteendet är beklagligt”

Uppdaterad
Publicerad

Keolis ledning i Jönköping säger att beteendet är beklagligt och att företaget är berett att skicka ut egna representanter som åker med trafikskolor och kollar beteendet hos bussförarna.
– Vi är inte alls främmande för det, säger Henrik Cederqvist, chef för trafikområde Syd på Keolis.

Många trafikskolor upplever att deras elever stressas av, framförallt yrkeschaufförer, som tutar och gestikulerar åt trafikskoleeleverna.
När SVT kontaktar Henrik Cederqvist på Keolis så säger han att problemet är okänt för företaget, trots att trafikläraren Fredrik Lindhoff säger sig ha haft kontakt med depåchefen i Jönköping redan för en månad sedan. Men när vi berättar att SVT åkt med trafikskolan och själva sett samma beteende, så konstaterar Henrik Cederqvist att det uppenbarligen är ett verkligt problem.

– Jag kände inte till det sedan tidigare, men problemet finns ju bevisligen. Men anledning av uppgifterna har vi nu gått ut med särskilt riktad information om trafikskolans upplevelser och vikten av hänsyn till hela organisationen i Jönköping, säger Henrik Cederqvist.

Skulle man kunna tänka sig att Keolis skickar ut folk som liksom vi åker ut och åker med några trafikskolebilar och ser och hör vad som händer?

– Ja, jag tror det kan vara både lämpligt och rimligt och vi är inte alls främmande för att faktiskt göra det för att få bilden från andra sidan så att säga.

Vad tänker du om att vissa chaufförer beter sig så här?

– Jag tycker det är tråkigt. Som yrkeschaufför ska man ju vara snäppet bättre än vanliga bilister. Det är beklagligt.

SVT rapporterade · Hur tycker du att yrkeschaufförerna beter sig i trafiken?

Laddar in inlägg...

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer