Foto: SVT

Klart: Det blir bad på Brunstorp i sommar

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart, under tisdagsmorgonen fattades beslutet att säga ja till bad på Brunstorpsbadet i Huskvarna i sommar, till glädje för många.

De båda kommunalråden Mona Forsberg (S) och Peter Jutterström (M) hade under tisdagsmorgonen möte med Kultur och Fritidsförvaltningen. Där fattades beslut om att öppna Brunstorpsbadet i sommar

– Det är jätteroligt, säger Thomas Klein, enhetschef på kommunens fastighetsservice till SVT. Allmänheten kommer att släppas in efter midsommar. Men redan ett par veckor innan dess så får simklubben börja med simundervisning, det känns riktigt bra.

Efter att badet förra sommaren var helt stängt på grund av läckor så kunde man förra veckan fylla på vatten i bassängerna och konstatera att läckorna nu är lagade.

– Ett stort arbete har gjorts för att se till att inget vatten läcker ut, säger Thomas Klein. Vi har även bytt en del kakelplattor i undervisnings- och plaskbassängen.

Politikerna nöjda

– Jätteskönt förstås. Vi har verkligen jobbat på med den här frågan och det känns bra att kommunen kan erbjuda bad på Brunstorp igen, säger Peter Jutterström (M), kommunalråd och får medhåll av kollegan Mona Forsberg (S)

– Detta har ju blivit lite av en långbänk, men det har inte varit helt enkelt att lösa. Jag vill rikta ett stort tack till tjänstemännen som jobbat på för att lösa detta. Att Brunstorp kan öppna är viktigt för många, både kommuninvånare och våra fantastiska simmare i JSS, säger Mona Forsberg (S), kommunalråd.

Innan badet kan öppnas återstår en del markarbeten, men direkt efter midsommar, den 25 juni ska alltså portarna till det populära utomhusbadet slås upp igen för allmänheten. Simundervisningen börjar den 11 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.