Tanken var att simhallen i Myresjö skulle öppna igen i höst, men det nya beskedet är att den kan öppna i februari nästa år. Foto: SVT

Klart med renovering av Myresjö simhall

Uppdaterad
Publicerad

Upprustning av Myresjö simhall blir dyrare än beräknat. Totalt kommer renovering av simhallen i Myresjö och badhuset i Vetlanda kosta 15,5 miljoner. Nu är upphandlingen kring renoveringen av Myresjö simhall klar och arbetet startar omgående.

I snart ett år har Myresjö simhall varit stängd på grund av säkerhetsskäl. I februari i år beslutade kommunstyrelsen att både simhallen i Myresjö och badhuset i Vetlanda ska renoveras. Då var kalkylen att det skulle gå på 9,5 miljoner. Men projekten blir dyrare och totalt handlar det nu alltså om 15,5 miljoner och en tilläggsbudget kommer behövas, skriver Vetlanda kommun på sin hemsida.

– Renoveringsarbetet ska vara färdigt den 18 januari och vi räknar med att öppna simhallen i Myresjö i februari 2024, säger byggprojektledare Elin Petersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.