Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Tomas Montén om vad som lockar honom med nya uppdraget som huvudtränare i HV71. Foto: SVT

Klart: Montén ny tränare i HV71

Uppdaterad
Publicerad

Tomas Montén, 45, tar över som ny huvudtränare i HV71 som slutade på elfte plats i SHL den här säsongen och missade herrarnas SM-slutspel i ishockey. Även damlaget i SDHL presenterade på måndagen ny tränare.

– Det ska bli väldigt spännande och ett ärofyllt uppdrag. Jag hoppas kunna bidra med att vi ska hitta ett stabilt grundspel och vara jobbiga att möta varje kväll. Vi tittar på vad laget gjorde bra i slutet av förra säsongen och ska till det addera verktyg för att utvecklas ytterligare, säger Tomas Montén i ett uttalande på HV71:s hemsida.

Förbundskapten för juniorerna

Tomas Montén kommer närmast från rollen som assisterande tränare i Linköping HC men har dessförinnan varit sex år som förbundskapten i Juniorkronorna. Han har tidigare tränat Timrå IK och Djurgårdens IF i SHL. Kontraktet med HV71 är skrivet över två år.

– I Tomas får vi in en ung och hungrig tränare som också samlat på sig mycket erfarenhet genom åren, både från SHL och internationell hockey. Han är van att jobba med unga killar och har ett starkt driv att varje dag utveckla både individen och gruppen.

Pelle Gustafsson är kvar

Det är även klart att också Pelle Gustafsson fortsätter som assisterande tränare i HV71 efter att ha kommit in i klubben under vintern. Han lämnar alltså sitt tränaruppdrag i  Dalen.

Ny tränare i damlaget

Även damerna kommer att få en ny tränare nästa säsong, det blir Ulf Hall som får uppdraget. Han kommer närmast från rollen som assisterande tränare i U18-landslaget och har skrivit ett treårskontrakt med HV71.

– Vi är oerhört glada över att kunna presentera Ulf som ny tränare. Han känner många av tjejerna sedan sin tid på förbundet och är en omtyckt ledare med mycket erfarenhet. Med Ulf kan vi bygga långsiktigt vilket vi tror är viktigt för att kunna skapa en vinnande miljö, säger Peter Hammarström, sportchef i HV71.

Se intervjun med Ulf Hall i klippet nedan:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ulf Hall är klar som ny tränare för HV71 Dam. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.