Patrik Ingelsten har senast varit tränare för Helsingborgslaget Eskilsminne IF. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Klart: Patrik Ingelsten blir ny tränare för J-Södra

Uppdaterad
Publicerad

Det blir tidigare Kalmar FF-spelaren och skyttekungen Patrik Ingelsten som tar över som tränare för J-Södra.

Ingelsten är född i Hillerstorp i Gnosjö kommun, och har spelat i allsvenskan i bland annat i Halmstad BK och Kalmar FF. I Kalmar blev han svensk mästare 2008 och vann den allsvenska skytteligan.

Ingelsten har därefter varit tränare i Gais, och senast Eskilsminne IF i Helsingborg.

– Rollen som tränare är väldigt kul och inspirerande. För mig handlar det mycket om att få varje individ att växa och på så vis skapa ett starkt lag. Jag tror på att ge ansvar och att man som spelare förstår att laget alltid är större än jag själv som spelare, säger Patrik Ingelsten, i ett pressmeddelande.

Åkte ur superettan

Han börjar sin tjänst som huvudtränare för Jönköpings Södra IF:s herrlag den 1 januari 2024 och kontraktet gäller i tre år.

I mitten på november stod det klart att J-södra åkte ur superettan efter att ha spelat i ligan sedan 2018.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du Gustaf Söderström, reporter SVT Nyheter Jönköping, analysera varför föreningen nu tvingas ta klivet ner i division ett. Gustaf Söderström har tidigare varit både medlem och anställd samt suttit i valberedningen i föreningen Jönköpings Södra IF. Foto: Mikael Fritzon/TT/Gustaf Söderström/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.