Jönköping Södra befinner sig i en akut ekonomisk kris. Foto: Henrik Montgomery/TT

Knivigt läge för J-Södra – slår larm om allvarlig och akut ekonomisk kris

Uppdaterad
Publicerad

Jönköpings Södra befinner sig just nu i en ekonomisk kris som föreningen beskriver som djupgående, allvarlig och akut på sin hemsida.

– Det kommer att krävas ett tufft och hårt arbete för att uppnå verksamhetsplanen, säger tillförordnade ordförande Henning Albertsson till SVT Nyheter Jönköping.

Av föreningens årsredovisning för 2022 framgick det att föreningen har ett negativt eget kapital på cirka 5,5 miljoner kronor och att de har kort- och långsiktiga skulder uppemot 16 miljoner kronor.

– Jag tror att vi alla i styrelsen har en tydlig bild av varför vi är där vi är, men vi riktar vårt fokus på nuläget och hur vi kommer framåt på bästa sätt, säger Henning Albertsson.

Han berättar att föreningens största fokus just nu är att uppnå verksamhetsplanen och att föreningen jobbar med att utvärdera och vidta åtgärder som kan förbättra den ekonomiska situationen.

”Vi lägger ingen tid på det alls”

Hur ser ni på den tidigare styrelsens arbete med tanke på det ekonomiska läget som är just nu?

– Vi lägger ingen tid på det alls. Jag vet att alla jobbar stenhårt för den här föreningens bästa. Nu är vi där vi är och jobbar framåt utifrån det, säger Albertsson.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ordföranden Mats Tidstrand kliver av uppdraget – och föreningen går sex miljoner kronor back. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.