Hans Göran Johansson (C) kommunalråd i Värnamo menar att det är organiserade kriminella nätverk bakom skjutningarna i Värnamo. Foto: SVT

Kommunalrådet – ”Kriminella nätverk bakom skjutningarna”

Uppdaterad
Publicerad

Värnamo har de senaste två åren drabbats av ett flertal grova våldsbrott och skjutningar. Kommunalrådet Hans Göran Johansson menar att det är kriminalla nätverk bakom och att han har hög tilltro till polisen.

Det har gått tre dagar efter den senaste skjutningen i Värnamo. Då SVT Jönköping besöker området där skottlossningen och knivskärningen inträffade är många berörda och känner obehag.

Under det senaste två åren har det inträffat flera grova brott i Värnamo. På mindre än ett år har det nu skett fem skottlossningar.

Våldsvågen i Värnamo

Kommunalrådet Hans-Göran Johansson(C) säger att de har jobbat med att öka tryggheten i kommunen. Att göra som vissa kommuner och ta in väktare som patrullerar gatorna anser han inte är aktuellt.

– Nej det tror jag inte. Jag tror inte att det finns någon som är bättre på att ta hand om den här organiserade brottsligheten och kriminella nätverk än polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Värnamo

Mer i ämnet