Kommunen vill fortfarande köpa Kärleksudden

Uppdaterad
Publicerad

Mullsjö kommun vill gå vidare med markköpet trots överpris.

Trots att förvaltningsrätten fastslagit att priset på 14 miljoner kronor är för högt i förhållande till marknadsvärdet vill Mullsjö kommun fortfarande genomföra köpet av området Kärleksudden i centrala Mullsjö, och har nu överklagat till kammarrätten.

Mullsjö kommun anser att de 32 hektaren är värda 14 miljoner kronor, och att det inte är något överpris för marken där man vill bygga bostäder. En annan värdering som gjorts visar att marknadsvärdet snarare ligger runt 6,8 miljoner kronor

Förvaltningsrätten har tidigare fastslagit att köpet strider mot kommunallagen och ska därför upphävas. Rätten anser att priset är för högt och att det måste anses utgöra individuellt riktats stöd till en näringsidkare. Men det håller alltså inte kommunen med om, som nu hoppas att den högre rättsliga instansen ska gå på deras linje.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.