Efter fem månader på sin post väljer kostchefen i Gislaved att säga upp sig. Foto: Kristian Åkergren/SVT

Kostchefen säger upp sig efter läskbråket i Gislaved

Uppdaterad
Publicerad

Beslutet att stoppa läsk till de som bodde på äldreboenden i Gislaved orsakade en storm. Nu väljer kostchefen för kommuns äldreboenden att lämna sin tjänst.

– Jättetråkigt, säger socialchef Malin Johansson till Värnamo Nyheter.

I april kom beskedet att läsken av hälsoskäl skulle försvinna som alternativ för de som bodde på kommunens äldreboende. Beslutet blev en riksnyhet och reaktionerna var många.

En handlare skänkte läsk till de boende. Andra ansåg att kommunens beslut var ett angrepp på de äldres självbestämmanderätt.

Behöll riktlinjerna

Politikerna såg ett tag ut att svänga, men när frågan till slut hamnade på socialnämndens bord valde den att låta de nya riktlinjerna ligga fast.

Nu väljer ändå kostchefen att avgå efter bara fem månader på sin post. För Värnamo nyheter bekräftar hon att hon sagt upp sig, men vill i övrigt inte lämna några kommentarer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.