Den misstänkta gärningsmannen syns på en övervakningskamera vid ICA i samband med branden den 27 november. I handen håller han en 1,5-liters PET-flaska som polisen misstänker innehåller bensin. Foto: Polisens förundersökning/SVT

Krävs på miljonbelopp efter bränder på Ica i Mullsjö

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern åtalas nu vid Jönköpings tingsrätt misstänkt för att ha anlagt två bränder på Ica i Mullsjö i slutet av förra året. I bevisningen finns bland annat bildsekvenser från butikens övervakningskameror.

Mannen greps på bar gärning i början av december när det för andra gången på kort tid började brinna i matbutiken.

Åklagaren yrkar på att mannen ska betala cirka 2,8 miljoner kronor i skadestånd till berörda parter, exempelvis försäkringsbolag och fastighetsägare.

Köpte bensin

Mannen ska enligt åklagare ha köpt bensin innan matbutiken sattes i brand, vilket det finns kvitton på. Det handlar om små mängder, knappt 1,5 liter respektive 3 liter.

I bevisningen finns även flera videosekvenser från övervakningskameror, bland annat från butikens egna kameror.

Själv har han valt att inte avge någon inställning till brottet under förundersökningen. Han misstänks för två fall av mordbrand.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så här såg det ut vid den första branden i Mullsjö. Foto: Gustaf Söderström/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.