Hammarbys David Brodén tar sig igenom Vetlandaförsvaret under tisdagens SM-slutspel kvartsfinal 3. Foto: Claudio Bresciani/TT

Kvartsfinal fyra – vinna eller försvinna för Vetlanda

Uppdaterad
Publicerad

Hammarby leder kvartsfinalserien mot Vetlanda i SM-slutspelet i bandy med 2-1 i matcher. I kväll krävs seger på hemmaplan för Vetlanda för att säsongen inte ska vara över.

– Det är bara inspirerande, det är en stor utmaning vi har framför oss. Vi känner oss trygga på vår hemmaplan, säger tränaren Patrik Johansson.

Patrik Johansson, tränare Vetlanda BK. Foto: SVT

Senaste kvartfinalen borta på Zinkensdamms idrottsplats vill Vetlandatränaren helst glömma. Den matchen vann Hammarby med hela 11-2.

– Vi fick inte igång vårt anfallsspel och var dessutom tunna i försvaret. Men det rann iväg i den matchen och det spelar ju ingen roll om matchen slutar 5-1 eller 11-2.

Bättre spetsspelare

I söndags vann laget den andra kvartsfinalen i hemmahallen med 5-4 efter förlängning och det extra stöd som hemmapubliken ger kan vara en avgörande faktor för att laget ska lyckas även i kväll tror tränaren Patrik Johansson. Han anser att det är två jämna lag som möts i kvartsfinalen, men han tycker att Vetlanda har en annan fördel som gör att de faktiskt kan vinna i kväll och en eventuell femte och avgörande match.

– Jag tycker att vi har bättre spetsspelare i Johan (Löfstedt) och Jocke (Andersson) som kan avgöra den här typen av matcher, säger Patrik Johansson.

Laget har utvecklats

Han är nöjd med hur det unga laget har utvecklats under säsongen. Förra året missade Vetlanda slutspel, men i år har många spelare tagit nya steg i sin utveckling och laget slutade sexa i grundserien.

– Nu håller vi på att lära oss att spela slutspel med det här unga laget, säger Patrik Johansson.

Det är inga skador i laget inför torsdagskvällens viktiga kvartsfinal, men försvarsspelaren Philip Lennartsson är fortfarande avstängd.

Kvartsfinalserien Hammarby-Vetlanda

Match 1: Hammarby-Vetlanda 6-2

Match 2: Vetlanda-Hammarby 5-4 (efter förlängning)

Match 3: Hammarby-Vetlanda 11-2

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.