• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Örkelljunga i Örkelljunga kommun, Skåne län. Det brinner i en industrifastighet i centrala Örkelljunga. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kristianstad.

Kvinna och man döda i Dominikanska Republiken

Uppdaterad
Publicerad

Två personer, en man och en kvinna har hittats döda i Dominikanska republiken. De båda var medarbetare inom Region Jönköpings län, varav den ena arbetade som en högre chef.

Det är en kvinna och en man, båda i 50-årsåldern, som hittats döda i Dominikanska republiken i samband med semester. UDs presstjänst bekräftar för SVT att paret avlidit i landet under förra veckan.

Under måndagen skickade Region Jönköpings län ut ett pressmeddelande där det står att de båda arbetade inom regionen.

– Våra tankar går nu till familj och anhöriga, säger Jane Ydman, regiondirektör. Vi har informerat våra medarbetare och arbetar nu med att ge vår personal det stöd som behövs i denna svåra stund.

Vill inte kommentera omständigheterna

UD vill inte nämna något kring omständigheterna runt de båda personernas död:

– Nej det kan jag inte, säger Diana Qudhaib, presskommunikatör på utrikesdepartementet till SVT.

Finns det några misstankar om brott i samband med deras död?

– Det kan jag inte kommentera.

Anhöriga har underrättats om parets död.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.