Ett av kvinnans sms till mannen. Foto: Förundersökningen/grafik

Kvinna pressade sin sugardaddy på pengar

Uppdaterad
Publicerad

När kvinnan från Värnamo slutade få pengar från sin sugardaddy hotade hon att berätta för hans fru om deras kontakt. Det fick mannen att överföra 3000 kronor till henne. Nu döms kvinnan av Mora tingsrätt.

Enligt domen fick kvinnan och mannen kontakt via en dejtningsajt. Kvinnan har i förhör uppgett att hon sökte en så kallad ”sugerdaddy”.

”De inledde en relation via SMS. De hade kontakt varje dag utom de dagar då (mannen) spelade Bingolotto”, står det i domen.

Sålde lättklädda bilder

Inte långt efter började kvinnan sälja bilder och videofilmer till mannen där hon poserade lättklätt. Mannen uppskattar att han köpt bilder av kvinnan för sammanlagt ungefär 50 000 kronor.

Slutligen hamnade mannen och kvinnan i en konflikt om hur de skulle träffas.

Kvinnan hävdade då att mannen fått bilder av henne som han inte betalat för och hotade att hon skulle berätta för hans fru om deras relation om han inte överförde pengar till henne.

Mannen menar att han inte hade några skulder till kvinnan, men överförde ändå pengarna och kontaktade sedan polisen.

Sexuell posering

Mora tingsrätten konstaterar att bilderna som kvinnan sålt till mannen utgör en form av sexuell posering, men eftersom kvinnan är över 18 år så är den inte straffbar.

Åklagaren åtalade kvinnan för utpressning, men tingsrätten väljer att döma henne för olaga tvång. Rätten menar att det inte är motbevisat att mannen faktiskt hade en skuld till kvinnan för obetalda bilder.

Hon döms till villkorlig dom och dagsböter. Enligt domen är kvinnan tidigare straffad.

Fakta: Sugardaddy och sugardejting

Sugardejting är en åldersmässigt asymmetrisk sexuell relation som består av ett arrangemang mellan en äldre part (sugardaddy eller sugarmama) och en yngre (sugarbaby eller boytoy) vilka ingår ett avtal om ersättning för relationen.

Den som är sugarbaby strävar vanligen efter att finna någon som kan finansiera vederbörandes liv eller livsstil, medan den äldre parten vanligen eftersträvar en sexuell relation.

Eftersom den betalande förväntar sig sex, uppfattas vanligen arrangemanget vara prostitution eller röra sig i gråzonen dit.

Källa: Wikipedia

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.