I en gammal hästtransportvagn såldes sexuella tjänster. Foto: Polisen

Kvinna tvingades sälja sex i hästtransport – par åtalas

Uppdaterad
Publicerad

Paret ska ha lockat kvinnan till Sverige med löften om ett jobb samt vård och kost som skulle förbättra hennes hälsa. I stället tvingades hon att tigga och sälja sex. Nu åtalas paret.

Under resan till Sverige fick kvinnan plötsligt veta att hon inte skulle arbeta som bärplockare, utan att hon skulle sälja sex och tigga. Mannen och kvinnan hade då redan tagit hennes simkort.

Efter ankomsten kördes kvinnan runt till olika platser – bland annat Värnamo – där hon tvingades tigga framför butiker och sälja sex till flera män. En man från Blekinge åkte fast och åtalas för köp av sexuell tjänst.

Köpte hästtransportvagn

Pengarna tog mannen och kvinnan, som gav henne mat från containrar att äta. För kvinnans pengar köpte paret en gammal hästtransportvagn där hon sålde sexuella tjänster till de män som de skickade till henne. För att visa henne för potentiella kunder hade mannen i paret en film av kvinnan i sin telefon där hon poserade avklädd.

Mannen och kvinnan har enligt åtalet slagit kvinnan med öppen hand och hotat att överge henne för att skrämma henne. Åklagaren beskriver kvinnans situation i Sverige som ”ett nödläge”.

Paret åtalas för människohandel alternativt människoexploatering, samt grovt koppleri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.