En kvinna utsattes natten till söndagen för ett våldtäktsförsök i Friaredalen i Jönköping. Kvinnan lyckades springa från den ensamme gärningsmannen. Bilderna är tagna vid ett annat tillfälle. Foto: TT/Montage

Kvinna utsatt för våldtäktsförsök i Friaredalen

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna utsattes natten till söndagen för ett våldtäktsförsök i Friaredalen i Jönköping. Kvinnan lyckades slå sig loss och sprang från platsen. Ett stort polispådrag sökte sedan efter den misstänkte mannen.

Det var strax efter klockan tre natten till söndagen som kvinna i 25-årsåldern gick genom parken tillsammans med två andra. Plötsligt blev hon överfallen av en av männen hon hade sällskap med. Mannen drog ner henne på marken.

Kvinnan lyckades dock slå sig fri och kunde springa från platsen. Hon larmade polis och flera patruller var snabbt på plats. Någon misstänkt hittades dock inte. Polisens tekniker var också på platsen och gjorde en brottsplatsundersökning.

Kvinnan undersöktes på sjukhus och uppges ha klarat sig utan fysiska skador.

Enligt de första uppgifterna från polisen blev kvinnan överfallen av en okänd gärningsman. Men nu vill Stefan Sundling som är chef för grova brott på polisen förtydliga att det inte var någon okänd person.

– De hade sällskap hem från krogen när det inträffade. Det är alltså inte någon okänd gärningsman. Det är ytterst ovanligt med överfallsvåldtäkter, säger Stefan Sundling

Flera rån förra hösten

Under hösten var det flera överfall och rån i just Friardalen i Jönköping och polisen manade då till att ta det försiktigt och inte röra sig i parken kvälls- och nattetid utan sällskap.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.