Lotta Frenssen vd Elmia AB berättar varför man nu tvingas flytta Elmia landbruk än en gång. Foto: SVT

Lantbruksmässan flyttas fram ännu ett år

Uppdaterad
Publicerad

Nu flyttas Elmia Lantbruk fram ännu en gång. Planen är att den ska gå av stapeln i oktober 2022.

– Med rådande pandemi och fortsatt mötesstopp för allmänna sammankomster i Sverige har vi inget annat val. Stora fackmässor med många utställare och besökare kräver lång framförhållning, säger vd Lotta Frenssen i ett pressmeddelande.

I maj kom först beskedet att mässan, som är en av Elmias största, flyttas till oktober 2021. Men nu flyttas den alltså fram ännu ett år. Enligt Lotta Frenssen har Elmia haft dialog med branschorganisationer, utställare och besökare.

Satsar på ny mässa

Planen är dock att starta en ny mässa, Elmia Matbruk, i oktober 2021.

– Mötesplatsen riktar sig till alla aktörer i kedjan från livsmedelsproduktion till förädling, konsumtion och återbruk. Därför vill vi hälsa utställare och besökare som normalt är en del av Elmia Lantbruk varmt välkomna även till Elmia Matbruk, berättar Maria Lindsäth, mässansvarig Elmia Matbruk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.