Lärare i Värnamo avstängd – utreds för olaga frihetsberövande och olaga hot

Uppdaterad
Publicerad

Värnamo kommun har polisanmält en grundskolelärare i kommunen som utreds för olaga frihetsberövande och olaga hot. För bara två veckor sedan ska läraren hindrat två minderåriga elever från att lämna ett klassrum, det skriver Värnamo.nu.

Värnamo kommun har stängt av läraren under tiden som de genomför en intern utredning.

Läraren ska den 18 november ha hindrat en pojke och en flicka från att lämna ett klassrum. I samband med händelsen ska läraren också ha dödshotat eleverna, enligt uppgifter till Värnamo.nu.

Flera anmälningar till Skolinspektionen

Enligt anmälningar till Skolinspektionen är det inte första gången skolan utsatts för kritik. Föräldrar har skickat tre anmälningar till Skolinspektionen där de uttryckt stort missnöje riktat mot skolans ledning.

I en anmälan från den 21 november framkommer det att rektorn i samband med ett föräldrarmöte om elevernas användande av sociala medier sagt till föräldrarna att inte lita på sina barn som ljuger.

Rektorn ska då ha uppmanat föräldrarna att spionera och kriga mot sina barn. Utöver det vittnar föräldrarna om att varken rektorn eller skolchefen har vidtagit några åtgärder, trots påtryckningar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.