När jakt förekommer i närheten av tätbebyggda områden, rekommenderar polisen att jägare sätter upp exempelvis skyltar eller ringer och informerar polisen. Foto: TT

Larm om skottlossning i Värnamo

Uppdaterad
Publicerad

Strax innan klockan nio larmade en privatperson polisen för att det hörts smällar och setts personer i och runt Apladalen i Värnamo. Fem polispatruller skickades till Värnamo med högsta prioritet och området söktes igenom.

Personen som ringde polisen hade även sett några män och en bil med motorn på tomgång och trodde det fanns en koppling till skotten som hörts.

När polisen kom till platsen hördes ytterligare ett par skott och strax därefter mötte polisen en grupp jägare som var i full färd med att jaga räv i området.

Området söktes igenom

– Vi tog det på största allvar och kontrollerade det men det känns väldigt onödigt. Ska man bedriva organiserad jakt måste man ju tänka på allmänheten. Det är ganska många som blir rädda och bekymrade av att höra skottlossning, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson region Öst.

Inget brott

Det finns ingen misstanke om brott i samband med händelsen men en rekommendation från polisen, för att undvika liknande incidenter, är att jägare nära tätbebyggda områden meddelar att det pågår jakt.

– De har rätt att jaga men det är obetänksamt att inte märka ut sig själv med exempelvis västar eller skyltar, säger Thomas Agnevik.

Polisen vill betona att inringaren gjorde helt rätt i att kontakta polisen som fick bedöma om det var ett brott eller inte.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer