Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lejonens lagledare Anders Fröjd tror att årets trupp ska ge en finalplats. I klippet berättar han varför. Foto: Bildbyrån

Lejonens storsatsning mot toppen: ”Vi har tagit nästa steg”

Publicerad

Lejonen har gjort stora satsningar på laget inför årets säsong i speedwayens högsta liga och sportchef Anders Fröjd tror att bredden i truppen gör att chanserna att ta guld är stora.

Nu drar matcherna igång i speedwayens högsta liga. För Lejonen från Gislaved inleds detta med hemmamatch mot Rospiggarna på tisdagen.

Enligt sportchef Anders Fröjd finns flera toppförare och en stor bredd i laget. Han tror att chanserna att gå till final är stora.

– Vi har inte haft en kille med det lilla extra som kan gå in och avgöra, men nu har vi det. Vi har tagit nästa steg från enbart slutspelslag till topp-två lag, säger han.

Publiken tillbaka efter covid-19

Vem får det stora genombrottet i år?

– Casper Henriksson, 18 år kommer bli en mycket bra speedwayförare.

Vilket lag får ni möta i finalen då?

– Smederna!

Efter två år av pandemi kan Lejonen nu återigen ta emot obegränsat med publik. För att locka tillbaka åskådare har klubben sänkt entrépriserna med 25 procent och barn och ungdomar till och med 17 år går in gratis.

I klippet ovan berättar Anders Fröjd om klubbens satsningar och ur det påverkar ligan att Vetlanda dragit sig ur.

Så körs premiären i Elitserien i speedway

3 maj:

Lejonen-Rospiggarna

Piraterna-Dackarna

Indianerna-Masarna

5 maj:

Smederna-Rospiggarna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.