Foto: SVT

Lekerydsmordet: Misstänkt fortsatt på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagens avslutades rättegången i Göta Hovrätt mot den man som misstänks för mordet i Lekeryd i höstas Åklagaren krävde att mannen skulle häktas i väntan på dom, men efter överläggningar så har Hovrätten beslutat att mannen får fortsätta vara på fri fot.

Mannen, som är i 50-årsåldern friades i tingsrätten från anklagelserna om mord på en man utanför Lekeryd i november förra året. Mannen och ytterligare en åtalad frikändes i tingsrätten men åklagaren, Jessica Andersson, hade i hovrätten lagt fram ny bevisning.

Under slutpläderingarna under torsdagseftermiddagen yrkade åklagare att mannen skulle dömas till fängelse i 16-18 år och att han skulle häktas fram till att domen faller.

Lekerydsmordet

Vid fredags lunch kom dock beskedet från hovrätten att mannen inte kommer att häktas. Något som den anklagades advokat välkomnar.

– Det är naturligtvis ett beslut som tyder på att han kommer att bli frikänd från mordet, det var den utgången vi hade hoppats på men kan ju aldrig vara säker.

Dom i målet kommer den 11 oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lekerydsmordet

Mer i ämnet