Linus spelar just nu med Tre Kronor i landskamperna mot Norge i Östersund, men ser fram emot att komma till HV71. Foto: TT

Landslagsforward klar för HV71

Uppdaterad
Publicerad

HV71 har gjort klart med Tre Kronor-forwarden Linus Sandin som senast spelade i Rögle BK. Enligt sportchefen Johan Hult är han en forward med många kvaliteter.

Linus Sandin har de två senaste säsongerna spelat i Rögle BK. Dessförinnan har han ett antal år med juniorhockey i MODO Hockey. Nu blir Jönköping och HV71 ny hemadress för Rögle forwarden de närmaste två åren..

– Fantastiskt roligt och en härlig utmaning att komma till en klubb som alltid går för SM-guld. Jag hoppas vara en spelare som kommer att bidra i alla spelformer och ser verkligen fram emot att komma till Jönköping och köra igång, säger Linus Sandin i ett pressmeddelande.

Enligt sportchefen Johan Hult är Linus Sandin en spelare HV71 har följt under två års tid.

– Han är en teknisk och modern högerfattad forward med både offensiva och defensiva kvaliteter, säger Johan Hult, sportchef i HV71 i ett pressmeddelande.

Beröm i landslagsdebuten

Sandin debuterade under torsdagskvällen i Tre Kronor i en landskamp mot Norge i Östersund. Och debuten blev riktigt bra med ett mål och beröm av förbundskapten Rikard Grönborg, se klippet nedan:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.