Helena Jonsson Foto: LRF

LRF-ordföranden lämnar sin post

Uppdaterad
Publicerad

Helena Jonsson från Tranås lämnar sin post som ordförande för Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, efter sex år. – Det är med vemod, men också stolthet och förväntan, säger hon i ett pressmeddelande.

Sedan 2011 har Helena Jonsson varit LRF:s ordförande men väljer nu att inte ställa upp för omval vid kommande stämma i maj 2017.

– Det har varit sex fantastiska år! När jag tillträdde som ordförande tog stämman beslut om att sjösätta LRFs livsmedelsstrategi och vända de nedåtgående kurvorna för svensk livsmedelsproduktion. Idag har vi tillväxt i flera branscher. När jag nu ser tillbaka är det tydligt att LRFs arbete bidragit till de förhandlingar som pågår mellan regering och opposition för att nu möjligen få till stånd en nationell livsmedelsstrategi. Men än är den inte i hamn och jag kommer under min resterande tid som ordförande lika intensivt som tidigare arbeta med frågan, säger Helena Jonsson.

Hon fortsätter:

– Det är med vemod, men också med stolthet och förväntan, som jag bestämt mig för att inte kandidera för ytterligare en period. Nu är tid för mig att göra något annat och för nästa ordförande att ta över, säger Helena Jonsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Livsmedelsstrategi

Mer i ämnet