Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här ger Emil Eriksson tre klimatsmarta råd för hur man utnyttjar lantbrukets resurser. Foto: Lena Liljeborg / SVT

Lantbrukarens tre råd för en mer hållbar livsmedelsproduktion

Uppdaterad
Publicerad

Här sammanfattar Emil Eriksson på Grimstad Gård i Östergötland hur de driver sitt lantbruk för en hållbar livsmedelsproduktion i tre tips.

Familjen Eriksson på Grimstad gård nära Norsholm driver ett lantbruk med uppfödning och försäljning av värphöns, spannmål, äggproduktion, köttdjur på naturbeten och lite skog. 

Här sammanfattar Emil deras sätt att bedriva lantbruk för en hållbar livsmedelproduktion.

Livsmedelsstrategi

Köttdjuren (60 stycken) är en korsningsbesättning med t ex röd Angus, Charolais och Simmelsdorf, där kalvarna går tillsammans med sina mammor på naturbetena.

I äggproduktionen har de 20 000 utehöns, som värper ca ett ägg om dagen – en bra produktion.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Livsmedelsstrategi

Mer i ämnet